Otthon workshop

Az egynapos Otthon workshop otthonunk lélektani jelentőségéről szól. Megismerhetjük, milyen lelki feladatokért felelős életünkben, miért olyan fontos számunkra, miért nem lehet elképzelni stabil és kiegyensúlyozott életet nélküle. De ennél még sokkal tovább is merészkedünk: közösen megvizsgáljuk, hogyan kapcsolódunk  saját otthonunkhoz, hogyan jelenik meg otthonunk terében személyiségünk, kapcsolataink minősége és aktuális élethelyzetünk, az elakadásainkról és az erőforrásainkról nem is szólva. A nap végén megnézzük, kinek milyen téri változtatást volna nagyon jó elkövetni odahaza az egyensúly helyreállítása, valamint a személyes és kapcsolati növekedés érdekében.  

Helyszínünk: Budapest belvárosa

Időpont: 2020.május 9.

15 otthonlakót várok szeretettel! 

Ha kellek, vigyél el!

Egynapos mesecsoport, 2020 márciusában

A mesék jól ismerik az intuitív létezésmódot. Sőt, csak azt ismerik. Az általuk képviselt világrend alapja is éppen ez: kapcsolódás és ráhagyatkozás a körülöttünk lévő élő és élettelen világhoz, és mindezek alapján szilárd érzékelése és megélése annak, akik valójában vagyunk. A mesék szerint az egyensúly megborulásának alapja gyakran épp a bizalmunk, a ráhagyatkozásunk visszavonása, érzékelésünk letagadása, így pszeudo szerepek, utak választása, álruhák viselése. A mesék azt tanítják, hogy hősnek nem születünk, hanem azzá válunk. Akkor, amikor döntést hozunk és elindulunk helyreállítani a megborult egyensúlyt. Újra felfedezni a körülöttünk lévő élő és élettelen világot, visszaszerezni a bizalmat az ősi rendben,újra megérezni és meghallani azt, ami hív. A mesecsoporton ezt a témát járjuk majd körül.

Helyszínünk: Budapest belvárosa

Időpont: 2020.március 

Fordulópont

150 órás pszichodráma csoport, 2020 áprilisától

Születésnap, költözés, válás, munkahely-vesztés, gyermekvállalás, életközép, szeretteink elvesztése, szerelem házasság idején, gyerekeink kirepülése. A krízishelyzetek fontosabb változásaink, határhelyzeteink kísérői. Valami, ami addig működött, már nem megy úgy tovább, és minden megoldási mód csődöt mond. Ilyenkor tanácstalanság van, beszűkültség, zuhanás, döntésképtelenség és sebezhetőség. De lehetőség is. A korábbi, szenvedést jelentő élethelyzetünk átfordítására, egy új rend kialakítására, növekedésre, újjászületésre. Szeretettel várunk, ha veled is fordul, és ha te is fordítanál. 

Helyszínünk: Budapest belvárosa

Idő: háromhetente péntekenként, 15h és 21h között

Vezetőtársam: Pintér Virág, pszichodráma asszisztens, pszichológus

JOGOD VAN ITT LENNI

Pszichodráma csoport, 2020.ősz

 

Jogod van itt lenni, akár a fáknak és a csillagoknak.

Jogod van azzá válni, aki valójában vagy. Jogod van igent mondani arra, ami hív, és nemet mondani arra, ami nem a tiéd. Jogod van tévedni. Jogod van a saját hangodon szólni, bármilyen is. Jogod van megélni és használni az erőd. Jogod van bűntudat nélkül létezni. Jogod van szeretni és szeretve lenni. Jogod van kilépni az árnyékból a napfényre.

Jogod van itt lenni, akár a fáknak és a csillagoknak.

 

Helyszínünk: Budapest belvárosa

Idő: háromhetente péntekenként, 15h és 21h között

Vezetőtársam: Aszalós Péter, kiképző pszichodráma vezető Róla: Pantharei.blog.hu

Szeretettel várunk, jogod van itt lenni.

OTTHONTERÁPIA A TÉRKULTÚRÁBAN

 

2016 januárjában startol a Térkultúra Blog Otthonterápia rovata. Elmélet és gyakorlat, az otthonpszichológia elméleti és a lakberendezés gyakorlati vonala hivatalosan is házasodik. Na nem mintha Petráék csapata (www.terkultura.com) eddig ne figyelt volna a megrendelők lelki igényeire, és na nem mintha az általam pszichológiailag kényelmessé formált lakások ne váltak volna egyben stílusosabbá is, de mégis...

... ez egy nagy találkozás, majd meglátjátok, ha olvassátok! :-)

OTTHONTERÁPIA AZ OTTHONBAN

 

A közelmúltban különleges, egyben megtisztelő felkérést kaptam. Hosszú távú lakónak hívtak az OTTHON utolsó oldalára. Elemózsiafelelelősnek, útravaló gondolatok gazdájának az otthon és az otthonlakás lelki vonatkozásairól. A hívásnak nem tudtam ellenállni, így májusban szépen be is költöztem. Ezentúl az Otthon utolsó oldala az otthonpszichológiáé. Szeretettel várok ide mindenkit

Tel: 06-30-499 4492

Hunya Csilla

Pszichológus