top of page


HALÁL, SZABADSÁG, ELSZIGETELTSÉG, ÉRTELEMNÉLKÜLISÉG
2023. április 29., 9.30-18.30., Budapest
Az egzisztencializmus emberi létezésünk alapvető adottságaival szembesít: elkerülhetetlen halálunkkal, végtelen szabadságunkkal, feloldhatatlan elszigeteltségünkkel és életünk eredendő jelentésnélküliségével. Ez a négy adottság egyben négy ontológiai szorongást is jelent, amelyekkel többé vagy kevésbé, de mindannyiunknak dolga van. Vajon halálunkat elfogadva éljük életünket, vagy az elől menekülve, annak kiszolgáltatottan, random követünk el mindenfélét? Vajon végtelen szabadságunk tudatában felelősséget vállalunk mindenkori helyzetünkért, elismerve, hogy egyedül mi alakítjuk? Vagy megsemmisülve szabadságunk súlyától inkább sodródunk és felelősökre mutogatunk? Vajon kétségbeesetten kapaszkodunk a másikba, vagy éretten és viszonylag szükséglet-mentesen szeretünk? Vajon a "minek?" és a "mi értelme?" uralják életünket vagy minden értelmetlenség ellenére bevonódunk és merjük megalkotni jelentését?
Ezen a workshopon strukturált feladatok és játékok segítségével keresünk választ ezekre a kérdésekre. Célom elsősorban a szemlélettágítás és az eszköztár bővítés: a pszichodráma alapképzésben nem szereplő egzisztencialista
szemléletű csoport- és játékvezetés bemutatása. Szeretettel várok minden eszköztárát bővíteni vágyó, képzés előtt, közben vagy után lévő dramatistát és minden sajátélményre vágyó érdeklődőt.  

OTTHONTERÁPIA AZ OTTHONBAN
2019 májusában különleges, egyben megtisztelő felkérést kaptam. Hosszú távú lakónak hívtak az OTTHON utolsó oldalára. Elemózsiafelelelősnek, útravaló gondolatok gazdájának az otthon és az otthonlakás lelki vonatkozásairól. A hívásnak nem tudtam ellenállni, így májusban szépen be is költöztem. Ezentúl az Otthon magazin utolsó oldala az otthonpszichológiáé. Szeretettel várok ide mindenkit

JOGOD VAN ITT LENNI - PSZICHODRÁMA ÖNISMERETI CSOPORT

2023. április- 2024. nyár

Jogod van itt lenni, akár a fáknak és a csillagoknak.
Jogod van azzá válni, aki valójában vagy. Jogod van igent mondani arra, ami hív, és nemet mondani arra, ami nem a tiéd. Jogod van tévedni. Jogod van a saját hangodon szólni, bármilyen is. Jogod van megélni és használni az erőd. Jogod van bűntudat nélkül létezni. Jogod van szeretni és szeretve lenni. Jogod van kilépni az árnyékból a napfényre.
Jogod van itt lenni, akár a fáknak és
a csillagoknak.
Helyszínünk: Budapest Belváros
Vezetőtársam: Aszalós Péter, kiképző pszichodráma vezető
A csoport háromhetente pénteken, 15 és 21 h között találkozik, összesen 150 órás, 22 alkalmas.
Ár: 18.000 ft/alkalom
Szeretettel várunk, jogod van itt lenni.

69454057_2605018976194981_77104468373536768_n.jpg

PSZICHODRÁMA ASSZISZTENSI CSOPORT

képzés, önismeret, életszemlélet

2022. október-2024. március

A pszichodráma asszisztensi csoport képességeket ad a résztvevők kezébe, és az önismeret új dimenzióját nyitja meg. Megtanít azoknak az alapvető pszichodráma technikáknak az alkalmazására, amelyek bármilyen csoport vezetése, illetve más segítő szakmák gyakorlása során is bevethetőek. A pszichodráma rendezés saját döntési és cselekvési felelősségünkre ébreszt rá, megmutatja, hogy múltunk, körülményeink, temperamentumunk elszenvedőiből hogyan válhatunk saját életünk alkotóivá, sorsunk teremtőjévé.

Részleteket itt találsz 

otthon0.png
bottom of page