KÖZELSÉG-TÁVOLSÁG-INTIMITÁS

Workshop augusztus 22.-én vagy szeptember 28.-án

Az intimitás életünk alapvető hozzávalója, élesztője. Lehetősége ott van mindenhol: baráti kávézásokban, önmagunkkal való viszonyunkban, otthonunk berendezésében, előadásainkban, messenger üzeneteinkben, beszédünkben, járásunkban, szeretkezéseinkben. Rajtunk áll, hogy élünk e vele, hogy merjük-e, tudjuk-e vállalni a vele szükségszerűen együtt járó közelséget, kiszolgáltatottságot, sebezhetőséget, kapcsolódást. Ha merjük és tudjuk, életünk felmelegszik, puhává és áramlóvá válik. Ha nem, elszigetelünk és elszigetelődünk. Ezen a workshopon saját intimitásunkhoz lépünk közel. Megismerjük, mit kaptunk örökül ott, a kezdetekkor. (A közelség, a látottság biztonságát vagy inkább mindezek fenyegetését?) Megnézzük, mi történt azóta vele. (Hogyan hatottak ránk azok, akiket később közel engedtünk magunkhoz és akikhez mi is közel léptünk? Tanultunk tőlük és növekedtünk? Gyógyultunk vagy tovább sebződtünk?) Szembenézünk azzal, hogy most, felnőttként, hányadán állunk intimitásunkkal. (Meg tudjuk engedni magunknak a közelséget, a kiszolgáltatottságot, a kapcsolódást? Vagy inkább visszariadunk és különböző kerülő utakat választva elszigetelünk és elszigetelődünk?)

Helyszín: Budapest belvárosa

Vezetőtársam: Aszalós Péter

 

JOGOD VAN ITT LENNI

Pszichodráma csoport, 2020.ősz

 

Jogod van itt lenni, akár a fáknak és a csillagoknak.

Jogod van azzá válni, aki valójában vagy. Jogod van igent mondani arra, ami hív, és nemet mondani arra, ami nem a tiéd. Jogod van tévedni. Jogod van a saját hangodon szólni, bármilyen is. Jogod van megélni és használni az erőd. Jogod van bűntudat nélkül létezni. Jogod van szeretni és szeretve lenni. Jogod van kilépni az árnyékból a napfényre.

Jogod van itt lenni, akár a fáknak és a csillagoknak.

Helyszínünk: Budapest belvárosa

Idő: háromhetente péntekenként, 15h és 21h között

Vezetőtársam: Aszalós Péter, kiképző pszichodráma vezető Róla: Pantharei.blog.hu

Szeretettel várunk, jogod van itt lenni.

FORDULÓPONT

150 órás pszichodráma csoport, 2020. ősz/tél

Születésnap, költözés, válás, munkahely-vesztés, gyermekvállalás, életközép, szeretteink elvesztése, szerelem házasság idején, gyerekeink kirepülése. A krízishelyzetek fontosabb változásaink, határhelyzeteink kísérői. Valami, ami addig működött, már nem megy úgy tovább, és minden megoldási mód csődöt mond. Ilyenkor tanácstalanság van, beszűkültség, zuhanás, döntésképtelenség és sebezhetőség. De lehetőség is. A korábbi, szenvedést jelentő élethelyzetünk átfordítására, egy új rend kialakítására, növekedésre, újjászületésre. Szeretettel várunk, ha veled is fordul, és ha te is fordítanál. 

Helyszínünk: Budapest belvárosa

Idő: háromhetente péntekenként, 15h és 21h között

Vezetőtársam: Pintér Virág, pszichodráma asszisztens, pszichológus

OTTHONTERÁPIA AZ OTTHONBAN

A közelmúltban különleges, egyben megtisztelő felkérést kaptam. Hosszú távú lakónak hívtak az OTTHON utolsó oldalára. Elemózsiafelelelősnek, útravaló gondolatok gazdájának az otthon és az otthonlakás lelki vonatkozásairól. A hívásnak nem tudtam ellenállni, így májusban szépen be is költöztem. Ezentúl az Otthon utolsó oldala az otthonpszichológiáé. Szeretettel várok ide mindenkit

csillahunya@gmail.com

Budapest, Magyarország

Hunya Csilla

pszichológus